Mathieu Auger-Schwartzenberg

Mathieu“In its sheer essence FSC is simple: you need good forest management and a strong and continuous demand for FSC-certified products from committed market players.”
Mathieu Auger-Schwartzenberg is als regionaal directeur van FSC Centraal Afrika gestationeerd in Brazzaville in de Republiek Congo en kent het bos en de markt als zijn broekzak. Mathieu vertelt over de schoonheid van het nog steeds immense regenwoud, over de bedreigingen en over de uitdagingen waarvoor FSC zich gesteld ziet. Hij ziet juist ook voor opdrachtgevers in Nederland de mogelijkheid én verantwoordelijkheid om FSC bosbeheer in Centraal Afrika te ondersteunen.


Ronald Rovers

Ronald Rovers“...It's materials, Stupid!...”


Zeg je duurzaam bouwen dan zeg je Ronald Rovers. Hij was initiatiefnemer en voorzitter van de eerste World Conference Sustainable Building (die dit jaar alweer zijn 17e editie beleeft), en verrichte onderzoek aan Wageningen Universiteit en Zuyd Hogeschool voor nationale en internationale projecten. Rovers is een dwarse denker die het zijn publiek niet altijd eenvoudig maakt. Het duurzaamheidsdebat moet volgens hem niet over behoeften (van huidige en toekomstige generaties) gaan maar over energie en materialen. Zijn voornaamste drijfveer is het sluiten van kringlopen, leidend tot: 'zero impact built environments'. Hij leidt een eigen bureau www.sustainablebuilding.info en is actief blogger over deze onderwerpen.


Daan Bruggink

Daan Bruggink“De natuur is onze beste architect”


Circulariteit is voor architect Daan Bruggink, oprichter van bureau ORGA Architect, een manier van leven. Van jongs af aan is het zijn droom om te bouwen als de natuur. Inmiddels wordt zijn droom steeds meer gemeengoed. Daan ontwerpt en bouwt vanuit de overtuiging dat gebruik van biobased materialen dé manier is om los te komen van fossiele grondstoffen. Uiteraard speelt hout daarbij een onmisbare rol. “We hebben de materialen, de mogelijkheden en de (politieke) wil, dus waar wachten we nog op?”


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222