Speakers Corners

FSC Event1. Milieu-impact van materialen voor kozijnen
Klimaatwinst boeken op basis van goed onderbouwde keuzes? Deze LCA-studie naar de toepassing van materialen als hout in kozijnen geeft die onderbouwing!
Door: Monique Fledderman (De Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie)

2. Innovatie in de houthandel
Door: Jan de Jong (TNO)

3. Klimaatwinst door bouwen in hout
Onderzoek naar CO2-besparing door houtgebruik in woningbouw laat zien dat ons oudste bouwmateriaal ook het bouwmateriaal voor de toekomst is.
Door: David Anink (W/E adviseurs)

4. FSC en de Sustainable Development Goals
Hoe draagt FSC-bosbeheer bij aan de Sustainable Development Goals,en welke kansen biedt dat voor organisaties die kiezen voor duurzaam hout?
Door: Mark Kemna (FSC Nederland)

5. Bossen en biomassa
Het gebruik van hout als ‘biomassa’ gaat de komende jaren een grote vlucht nemen. Hout gaat fossiele brandstoffen vervangen (regionale en grootschalige energieopwekking), maar zal ook in de chemie als grondstof steeds belangrijker worden. Henk Wanningen van Staatsbosbeheer praat je bij over de kansen en uitdagingen.
Door: Henk Wanningen (Staatsbosbeheer)

6. Creating business through circular design
Er zijn veel kansen in circulair ondernemen. Maar hoe genereer je meer omzet met minder grondstoffen? Hoe ontwerp je circulaire producten of diensten en wat zijn circulaire business modellen? Stella van Himbergen daagt je uit om anders te kijken.
Door: Stella van Himbergen (Directeur Dutch Design in Development (DDiD)
DDiD en CIRCO geven 3 daagse Business Design Tracks voor bedrijven. CIRCO is onderdeel van het programma Nederland Circulair!

7. Innovatie en duurzaamheidstrends in verpakkingen
Duurzaamheid en verpakkingen, hoe kunnen ze elkaar versterken? Wat komt er bij kijken en vooral, hoe leer je kijken naar de functie van verpakkingen in de supply cycle?
Door: Remko Berkhout (DS Smith Packaging)

Geef de voorkeur voor 2 Speakers Corners door bij uw aanmelding door een e-mail te sturen naar info at fsc point nl.
Social Media: #FSCevent17

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222