Speakers Corners

FSC EventNa het plenaire gedeelte volgen de Speakers Corners, je hebt de mogelijkheid om twee onderwerpen te kiezen. Geef je voorkeur door bij je aanmelding voor het FSC Event.

1. Urban mining
Naast het gebruik van meer natuurlijke materialen moeten we ook slim materialen hergebruiken. De gebouwde omgeving is een magazijn en zit vol bruikbare grondstoffen waar we circulair mee kunnen bouwen.
Door: Stiho

2. Het is nu serieus: MilieuPrestatie Gebouwen (MPG)
De milieuprestatie-berekening is vanaf 1 januari een voorwaarde voor het verkrijgen van een vergunning voor een project. En dat is maar goed ook, want alles wijst erop dat een bewuste, duurzame materiaalkeuze een belangrijk fundament gaat zijn van een circulaire gebouwde omgeving.
Door: John Mak – Directeur W/E Adviseurs

3. FSC-gecertificeerd rubber uit Guatemala
Je denkt bij FSC al snel aan hout en papier, maar laat je verrassen: veel meer producten zijn afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Vita Talalay kiest voor het maken van latexmatrassen van FSC-rubber uit Guatemala en gaat daarmee voor een transparant productieproces en lokale impact.
Door: Ila Farshad – Marketingmanager Vita Talalay

4. Communiceren over jouw impact met FSC
De keuze voor FSC draagt bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen en een circulaire economie, maar dat is zeker nog niet bij iedereen bekend. Hoe kun je de voordelen van FSC nog beter communiceren? Je krijgt praktische ideeën om mee aan de slag te gaan en we zijn benieuwd naar kansen die jij ziet.
Door: Reclamebureau Everybody Likes Penguins

5. Natuurlijk kapitaal in euro’s
Duurzaam hout is goedkoper dan ander hout. Tenminste, als je álle kosten meetelt en een eerlijke prijs betaalt waarbij ook schade aan klimaat en biodiversiteit is meegerekend. Met de FSC-impacttool krijgen bedrijven en overheden inzicht in de positieve impact van het gebruik van FSC-hout in projecten.
Door: Arno Scheepens & Alexander van der Flier – EY Climate Change and Sustainability Services

6. Klimaatbeleid in de financiële sector
Elf Nederlandse financiële instellingen richtten afgelopen jaar het Platform Carbon Accounting Financials (PCAF) op. Het doel is om de klimaatimpact van hun investeringen meetbaar te maken. ACTIAM gaat nog een stap verder en stelt steeds hogere eisen op het gebied van duurzaam bosbeheer.
Door: Kees Ouboter - ACTIAM

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222