Over FSC

FSC Design Award - Wooden Fairy Tales

© FSC DenemarkenBossen
Bossen zijn niet alleen betoverend mooi, maar ook van levensbelang voor mens en dier. Tachtig procent van alle planten- en diersoorten en miljoenen mensen zijn afhankelijk van het bos. Bossen zijn de rijkste ecosystemen op aarde. Ze zuiveren onze lucht en geven ons schoon water. En ze voorzien ons van het wonderbaarlijk mooie materiaal hout. Genoeg reden dus om heel goed met ze om te gaan.

Forest Stewardship Council
FSC helpt hierbij. Wanneer je hout of papier met het FSC-keurmerk koopt, weet je zeker dat het uit een verantwoord beheerd bos komt. Ook het gebruik van tropisch FSC-hout is duurzaam. Door tropisch hout te gebruiken geef je die bossen een gezond verdienmodel. Zo prikkel je mensen in kwetsbare gebieden om meer bossen duurzaam te beheren.

Doe mee aan de FSC Design Award 2016
Jij kunt je steentje bijdragen door alleen nog voor hout- en papierproducten te gaan uit goed beheerde bossen. Of door deze zelf te ontwerpen! Laat het bos je muze zijn en geef duurzaam bosbeheer een eigentijds imago. Wie weet levert dit je ook nog een onvergetelijke reis op.


FSC Design Award: Opdracht


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222