Opdracht

FSC Design Award - Wooden Fairy Tales

© FSC DenemarkenDeelname
De FSC Design Award is een wedstrijd voor studenten interieur- en productdesign en industrieel (product)ontwerpen in Nederland. We richten ons op studenten van het hbo- en universitair onderwijs.

De opdracht - kader en tips
Ontwerp een object in de categorie 'huis en tuin' dat overwegend uit (tropisch) FSC-hout bestaat. Je mag zelf beslissen op welke schaal je je model inlevert. Je concept en model worden door een professionele jury beoordeeld op originaliteit, uitvoering en keuzes op het gebied van duurzaamheid. Hieronder valt bijvoorbeeld materiaalbesparing, een verlengde levensduur van het product of het gebruik van minder bekende houtsoorten.

Thema: Wooden Fairy Tales
Het thema van de FSC Design Award is dit jaar 'Wooden Fairy Tales'. We rekenen af met de mythe dat we beter helemaal geen hout uit het regenwoud meer zouden moeten gebruiken. Daarnaast laten we zien dat tropisch FSC-hout met haar natuurlijke, warme uitstraling een sprookjesachtig mooi materiaal is. Het gebruik ervan draagt juist bij aan de bescherming van onze bossen.

Belangrijke data
Je kunt meedoen aan de FSC Design Award tot en met vrijdag 15 januari 2016. Schrijf je in via het formulier hieronder. Na je inschrijving nemen wij zo snel mogelijk contact met je op! In februari 2016 pitchen de tien beste ontwerpers hun concept voor de jury en kiest deze de winnaar.

FSC Design Award: Prijzen


Schrijf je in!

808 captcha
© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222