Nieuws

Tuesday, 09 April 2019
Nieuwe FSC Trademark Guide voor Keurmerk Licentiehouders


De herziene FSC Trademark Use Guide for Promotional Licence Holders is van kracht vanaf 1 juni 2019. Voor bedrijven die niet FSC-gecertificeerd zijn bestaat de mogelijkheid het FSC-keurmerk te gebruiken voor promotie van FSC-producten. De herziene Trademark Guide beschrijft de richtlijnen voor het juiste gebruik van het keurmerk. Deze nieuwe trademark guide kan worden gebruikt vanaf 1 juni 2019 (zogenaamd ‘effective date’). Binnen12 maanden dient dan ieder bedrijf volledig aan de herziene richtlijnen te voldoen (1 juni 2020). Uiteraard dienen niet-gecertificeerde bedrijven wel over een keurmerklicentieovereenkomst met FSC te beschikken.

De FSC Trademark Guide was voorheen bekend als de standaard FSC-STD-50-002 V1-0 Vereisten voor promotioneel gebruik van de FSC-handelsmerken door niet-certificaathouders. De herziening van deze standaard is vooral bedoeld om de richtlijnen toegankelijker te maken en ze duidelijker te presenteren.

We hebben ook een crosswalk-document gepubliceerd dat de standaard FSC-STD-50-002 V1-0 vergelijkt met de herziene handleiding waarmee alle wijzigingen inzichtelijk worden gemaakt. U vindt een link naar dit document (ENG) hieronder.

Klik hier voor de berichtgeving hierover van FSC International.
Voor vragen hierover aan FSC Nederland neem dan contact op met Miranda Mars via m.mars at fsc point nl.© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222