Nieuws

Thursday, 14 February 2019
De winnaars van de Duurzaam Bouwen Awards!

Leeuwarden, 14 februari 2019. Woningcorporatie Woonwaard, gemeente Utrecht en project 'De Leister Igge' zijn dit jaar de winnaars van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards. Dit werd vandaag bekendgemaakt tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in Leeuwarden. The Greenhouse in Utrecht ontving de publieksprijs. FSC Nederland is een van de initiatiefnemers van de Awards.


Duurzame materialen steeds belangrijker
Mark Kemna van FSC Nederland: “De jury liet de toepassing van milieuvriendelijke en circulaire materialen zwaar meewegen in haar beslissing. Dat is een hele goede ontwikkeling. Duurzaam bouwen gaat verder dan investeren in energiemaatregelen; aandacht voor de milieu-impact van bouwmaterialen, inclusief de toepassing van hout en andere biobased materialen, hoort daar gewoon bij. Dat is precies de reden dat FSC Nederland een van de initiatiefnemers is van deze prijs.”

Houten award
De houten Award voor de winnende woningcorporatie Woonwaard is gemaakt door Verweij Houttechniek. Het bedrijf uit Woerden is de eerste timmerfabriek in Nederland die eind jaren negentig het FSC-certificaat behaalde.

Meer informatie
Naast FSC Nederland zijn abcnova, W/E adviseurs en Duurzaam Gebouwd initiatiefnemers van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards. Meer informatie over de uitreiking, de winnaars en de overige genomineerden op www.duurzaambouwenawards.nl.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222