Nieuws

Monday, 14 January 2019
Naamsbekendheid FSC® onverminderd hoog

(© FSC International)© FSC International

79% van de Nederlanders is bekend met het
FSC-keurmerk en een kwart van de ondervraagden noemt spontaan ‘FSC’ wanneer hen wordt gevraagd om een keurmerk voor duurzaam hout en papier te noemen.


Dat blijkt uit recent onderzoek van FSC Nederland. Daarmee is de naamsbekendheid van het FSC-keurmerk onverminderd hoog, en zelfs iets gestegen ten opzichte van 2014. Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland: “Het succes van FSC zal altijd afhankelijk zijn van de bekendheid onder consumenten en de vraag naar FSC-gecertificeerde producten. Niet alleen wij, maar zeker ook onze partners en certificaathouders hebben de FSC-boodschap in de loop der jaren breed verspreid – met groot succes. Dat zoveel mensen het keurmerk kennen laat zien dat het ook loont voor bedrijven, brand owners en retailers om het FSC-logo zichtbaar op hun producten te tonen.”

Associatie met duurzaam, circulair bouwen
Kenmerken die men het meest vindt passen bij het FSC-keurmerk zijn ‘duurzaam’, ‘milieuvriendelijk’ en ‘goed voor het klimaat’. Voor de eerste keer is ook onderzocht in hoeverre de associatie wordt gelegd tussen FSC en duurzaam bouwen. Liesbeth Gort: “Uit het onderzoek bleek dat de meeste respondenten (82%) een direct verband zien tussen FSC en bosbehoud, en vooral bescherming van tropische bossen. Ik ben positief verrast dat door een ruime meerderheid (65%) ook de relatie met duurzaam bouwen wordt gelegd. Die waarde van FSC-hout als circulair, klimaatvriendelijk bouwmateriaal kan niet genoeg benadrukt worden.” Lees meer over de impact van FSC via onze impact pagina.

Het onderzoek naar de naamsbekendheid van FSC is net als 4 jaar geleden uitgevoerd door Kien onderzoek.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222