Nieuws

Thursday, 18 October 2018
Kijk en voel als een boom in het regenwoud tijdens WFFR 2018

Het ambitieuze en prijswinnende 4D virtual reality-project Tree is van 25 t/m 28 oktober voor het eerst voor het publiek te beleven tijdens het Wildlife Film Festival Rotterdam 2018 (WFFR). Tijdens deze bijzondere VR-ervaring voel, ruik en zie je hoe het is om een boom in het Peruaanse regenwoud te zijn.


Amazone
Tree is een hyperrealistische, first person VR-ervaring vanuit het perspectief van een majestueuze regenwoudboom die boven het bladerdak van de Peruaanse Amazone uit stijgt. Terwijl je als deelnemer je armen voelt veranderen in takken en je lichaam in de stam, zie en voel je het lot van een grote kapokboom. Je krijgt niet alleen een VR-bril op, maar ontvangt ook een echt zaadje van een boom die je tijdens de ervaring plant. Je stapt op een trillend, cirkelvormig platform en waant je meteen in de prachtige Amazone. Door de bril krijg je het gevoel als boom uit de grond te groeien, omhoog langs de takken van andere bomen en ziet ten slotte als een volwassen boom de zon. Door de toevoeging van fysieke elementen als vibratie, warmte en wind laat Tree je de hartverscheurende realiteit beleven van wereldwijde ontbossing: één van de belangrijkste oorzaken van de opwarming van de aarde.

Unieke ervaring
Tree is een bijzonder ambitieus project waarmee de makers en het filmfestival aandacht willen geven aan het belang van bossen. Onze bossen en oerwouden zijn belangrijk om klimaatverandering tegen te gaan en voor het behoud van de leefomgeving van mensen, dieren en planten. Tree is tijdens WFFR 2018 voor het eerst in Nederland voor het publiek te zien en te ervaren, vanaf donderdag 25 oktober t/m zondag 28 oktober in filmtheater Cinerama, Rotterdam. Tickets zijn verkrijgbaar via www.wffr.nl

Over WFFR
WFFR is het enige filmfestival voor natuurdocumentaires in Nederland en vertoont ruim tachtig recente films uit binnen- en buitenland. Sinds de eerste editie in 2015 vindt WFFR plaats in het Rotterdamse filmtheater Cinerama, dat ook nu het bruisend hart van het festival zal zijn. Het programma bestaat uit prachtige documentaires die de schoonheid van de natuur laten zien, maar ook films die de relatie tussen mens en natuur in beeld brengen. Tijdens WFFR kunnen bezoekers in gesprek met de vele aanwezige filmmakers en zijn er speciale lezingen en interessante activiteiten rond natuurbescherming en natuurfilms.

De komst van Tree naar Nederland wordt mede-mogelijk gemaakt door FSC® Nederland, Rainforest Alliance en Beautiful Cups.

Meer informatie en kaarten.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222