Nieuws

Thursday, 05 April 2018
De Vries en Verburg nieuwe Bouw & Hout convenantpartner van FSC Nederland

De Vries en Verburg

Vorige week heeft De Vries en Verburg het partner-convenant getekend met FSC Nederland. Hiermee gaan zij actief aan de slag voor meer toepassing van FSC-hout in de bouw en zo geven zij concrete invulling aan duurzaamheid en het belang om bossen wereldwijd te beschermen.


Bouw en Hout convenant
De Vries en Verburg sluit zich aan bij het Bouw & Hout Convenant van FSC Nederland. In dit convenant werken de deelnemers samen met FSC Nederland naar een concrete doelstelling: een minimale duurzaam houtinkoop van 90% binnen drie jaar na ondertekening. Liesbeth Gort, directeur FSC Nederland: “Wij zijn erg blij dat weer een bouwbedrijf de samenwerking met ons aangaat en commitment geeft voor duurzaam hout. Het is voor De Vries en Verburg ook een signaal naar de eigen medewerkers dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt in de bedrijfsvoering. Wij hopen dat in de toekomst alle grote en kleine bouwbedrijven kiezen voor volledige inkoop duurzaam hout en hierover meer communiceren.”

Verantwoord bosbeheer
Ontbossing is verantwoordelijk voor ongeveer 20 procent van de totale wereldwijde CO2-uitstoot. FSC-bosbeheer is één van de oplossingen om de wereldwijde ontbossing en klimaatverandering tegen te gaan. Verantwoord bosbeheer richt zich op het beschermen van het leefgebied van planten en dieren en het respecteren van de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Bovendien loopt een goed beheerd bos minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages. Daarmee levert verantwoord bosbeheer een belangrijke bijdrage op zowel sociaal en ecologisch als op economisch vlak. Meer gebruik van FSC-hout betekent meer vraag naar FSC-bosbeheer, bekijk hier hoe dat zit.

Ook deelnemen?
FSC Nederland staat open voor bedrijven en organisaties die ook graag in samenwerking invulling willen geven aan hun duurzaamheidsdoelstellingen. De deelnemers van het Bouw & Hout Convenant nodigen samen met FSC Nederland graag anderen uit zich bij het initiatief aan te sluiten. De verklaring staat open voor ondertekening door belanghebbenden in de bouw-, hout- en opdrachtgevende sector die willen bijdragen aan de ambitie om duurzaam gecertificeerd hout vanzelfsprekend te maken. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Liesbeth Gort via l.gort at fsc point nl of 030 276 7220.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222