Nieuws

Thursday, 01 February 2018
Veel aandacht voor materiaalgebruik bij Duurzaam Bouwen Awards

Woningstichting ‘thuis, gemeente Haarlemmermeer en waterschap Zuiderzeeland zijn dit jaar de winnaars van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards. Dit werd vandaag bekendgemaakt tijdens het congres van Duurzaam Gebouwd in Hoofddorp. De houten woontoren Patch22 ontving de publieksprijs. De jury liet de toepassing van milieuvriendelijke en circulaire materialen zwaar meewegen in haar beslissing.


Materialen, gezondheid
Mark Kemna van FSC Nederland, mede-initiatiefnemer van de Awards: “Niet alleen de drie winnaars, maar alle genomineerden scoren hoog op duurzaam materiaalgebruik. Dat is een hele goede ontwikkeling. Duurzaam bouwen is immers meer dan investeren in energiemaatregelen; aandacht voor de milieu-impact van bouwmaterialen, en dus de toepassing van hout en andere biobased materialen, hoort daar gewoon bij. En niet te vergeten het thema gezondheid. De Duurzaam Bouwen Awards probeert die ontwikkeling te versnellen door in de beoordeling die breedte ook te zoeken.”

Duurzaam Bouwen Awards
Naast FSC Nederland zijn abcnova, W/E adviseurs en Duurzaam Gebouwd initiatiefnemers van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards, die dit jaar voor het eerst in deze vorm zijn uitgereikt. Meer informatie op www.duurzaambouwenawards.nl.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222