Nieuws

Thursday, 10 August 2017
Bunun stam eerste inheemse gemeenschap in Taiwan die FSC certificering behaalt

Bunun stam

Bunun stam in zuidelijk Taiwan heeft als eerste inheemse gemeenschap in de regio Groot-China een FSC-certificering behaald voor hun bamboebos, een belangrijke stap voor de Bunun stam zelf, voor het land en voor duurzaam bosbeheer. De certificering is uitgevoerd door Rainforest Alliance.


“Het bos en de berg zijn ons thuis, waar onze voorvaderen leefden, waar wij jagen en waar wij onze kinderen leren jagen. Alle reden voor ons om het bos en de bergen te beschermen’’, aldus Pai Kwang Sheng, pastor van de Bunun stam.

Zoals ook andere stammen en gemeenschappen hebben de Bunun gezocht naar een duurzame manier om hun bosproducten te verhandelen. De FSC-certificering helpt hen hun leefgebied te beschermen, hun lokale cultuur te behouden en economische mogelijkheden voor hun gemeenschap te creëren.

Het gecertificeerde gebied mag dan maar 28.48 ha zijn, het heeft een grote impact op boscertificering in Taiwan. Het is een voorbeeld voor andere inheemse gemeenschappen in de regio en laat zien dat stammen met een verbeterd toezicht op bosbeheer hun natuurlijke bronnen verantwoord kunnen beheren volgens de internationaal erkende certificeringprogramma’s van FSC en de Rainforest Alliance.

Het uitgebreide Engelstalige bericht leest u hier.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222