Nieuws

Monday, 17 July 2017
Marktaandeel duurzaam hout stijgt verder

Hout (© Miranda Mars)© Miranda Mars


Het aanbod van gecertificeerd hout is opnieuw gegroeid. Ruim 83% van het gezaagd hout en plaatmateriaal dat in 2015 in Nederland op de markt kwam was gecertificeerd. Dit is een stijging van 6% ten opzichte van 2013. Meer dan de helft hiervan is FSC gecertificeerd. Dit blijkt uit de laatste marktmeting van Probos in opdracht van de rijksoverheid en Initiatief Duurzame Handel (IDH).

Geweldige slagen
Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland: ”Heel goed om te zien dat de groei van het aandeel duurzaam hout verder doorzet. Als je over een langere periode kijkt hebben we geweldige slagen gemaakt. In 2005 was het marktaandeel duurzaam geproduceerd hout in Nederland immers nog maar 13,3%".

Tropisch hout blijft achter
De vraag naar gecertificeerd tropisch hout blijft een zorgenkindje, terwijl dit het duurzaam beheer van de meest kwetsbare bossen stimuleert. Liesbeth Gort: ”Nog niet de helft van het toegepaste tropische hout in Nederland heeft het FSC-certificaat. Die certificering is erg belangrijk, want legaal hout geeft geen garanties voor een verantwoorde herkomst. Dus neem geen risico’s en kies voor duurzaam”!


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222