Nieuws

Tuesday, 16 May 2017
Bouwgroep Dijkstra Draisma tekent FSC Bouw- en Hout Convenant

Bouwgroep Dijkstra Draisma ondertekening

Gisteren, maandag 15 mei, hebben Biense Dijkstra, algemeen directeur van Bouwgroep Dijkstra Draisma en Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland, het Bouw en Hout Convenant ondertekend. Deelnemers van het Bouw en Hout Convenant, een initiatief van FSC Nederland, stellen zichzelf als doel uitsluitend duurzaam hout toe te passen in bouwprojecten.


Alle convenant-partners, inmiddels 26 bedrijven, nemen concrete stappen om aan dit doel te voldoen en spreken elkaar aan op hun ambitie. “Hierbij gaan de deelnemers bewust een stap verder dan de Europese Houtverordening die de import van illegaal hout moet tegengaan. Ook ‘legaal’ is niet goed genoeg. De bedrijven communiceren samen met FSC Nederland hierover naar de markt en de overheid. En zo moet het zijn, willen we onze bossen wereldwijd nu én in de toekomst behouden” aldus Liesbeth Gort.

Bouwgroep Dijkstra Draisma is zowel FSC®-gecertificeerd als PEFC®-gecertificeerd. “Door de certificering maken wij de ‘Chain of Custody’ rond”, aldus Biense Dijkstra. “Het hout dat wij gebruiken kunnen we volledig herleiden. Door de afkomst te controleren weten we dat het hout uit bossen komt die duurzaam beheerd worden. FSC-bosbeheer besteedt veel aandacht aan het behoud van natuur en de sociale aspecten. Voorbeelden hiervan zijn een goed salaris voor bosarbeiders, inspraak van lokale bevolking en een selectieve houtkap. Bij deze houtkap worden er gemiddeld 2 of 3 bomen per hectare geoogst. Hierna wordt dit deel van bos minimaal 25 jaar met rust gelaten. Dit is waar wij dagelijks aan werken: een mooie en bewoonbare - circulaire - wereld. 100% duurzaam is mogelijk.”


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222