Nieuws

Friday, 10 March 2017
Vita Talalay en FSC Nederland gaan samenwerking aan op het gebied van FSC-gecertificeerd rubber

Ondertekening Vita Talalay


13 maart, Maastricht Vita Talalay is een partnerschap aangegaan met FSC Nederland en onderschrijft de overtuiging dat ook rubber afkomstig dient te zijn uit verantwoord beheerde bossen. Zo zet Vita Talalay zich samen met FSC Nederland in voor bescherming van bossen wereldwijd.

Ila Farshad (Sales en Marketing Manager): “Vita Talalay produceert latex matrassen,kussens en toppers. Omdat we grondstoffen gebruiken uit rubberbomen, hebben we de Chain of Custody certificering in de latex industrie behaald. Wij vinden het voor onze klanten belangrijk dat onze producten door het hele productieproces volledig transparant en traceerbaar te zijn. Daarom kiezen wij, als eerste in onze branche, voor FSC.”

Certificering betekent in Vita Talalay’s geval dat de gehele productieketen, van het zaad tot de rubberboom, tot de geproduceerde latex matras, topper of kussen door een onafhankelijke certificeerder wordt gecontroleerd.

Ben Romein (FSC Nederland): “We kijken ernaar uit om met een ambitieuze partij als Vita Talalay samen te werken op het gebied van producten gemaakt van rubber, afkomstig uit gecertificeerde bossen. Dit partnerschap stimuleert niet alleen een toename van het aandeel FSC-gecertificeerd rubber op de markt, maar biedt ook een mooie kans om andere producten dan hout en papier afkomstig uit verantwoord bosbeheer onder de aandacht te brengen.”


Meer informatie over Vita Talalay en FSC is te vinden op de website van Vita Talalay.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222