Nieuws

Thursday, 14 October 2010
Gemeente Boskoop, MultiCopy en Superunie winnaars FSC Awards 2010

Gemeente Boskoop


Gemeente Boskoop

"Als eerste gemeente die FSC-certificering van aannemers verplicht stelde, is Boskoop ontegenzeggelijk koploper op het gebied van FSC. Daarnaast loopt de gemeente voorop met de verplichting om FSC-hout toe te passen in nieuwbouwwoningen, ook op grond die niet in het bezit is van de gemeente. Inmiddels volgen andere overheden en woningcorporaties het voorbeeld van Boskoop en maken zij dankbaar gebruik van de door Boskoop opgedane ervaring. De jury kan dan ook niet anders beslissen dan dat Boskoop de winnaar is van de FSC Aanbesteding Award 2010," aldus Leen van Dijke, juryvoorzitter en bestuurslid van FSC Nederland.

MultiCopy

"Doordat MultiCopy al haar vestigingen heeft laten certificeren en FSC op diverse wijzen actief onder de aandacht brengt bij haar klanten, levert de organisatie een belangrijke bijdrage aan de groei van het aandeel FSC-papier op de Nederlandse markt en de naamsbekendheid van het FSC-keurmerk. En dit marktaandeel hangt samen met het aantal hectaren bos dat op een verantwoorde manier wordt beheerd," aldus Leen van Dijke, juryvoorzitter en bestuurslid van FSC Nederland.

Superunie

"Door de overstap van Superunie is in 30% van de Nederlandse supermarkten zuivelverpakkingen met het FSC-keurmerk in de schappen komen te staan. Hierdoor belandt het FSC-keurmerk dagelijks bij miljoenen mensen op de keukentafel. Superunie zorgt daarmee niet alleen voor een flinke vergroting van de zichtbaarheid van FSC bij consumenten, maar levert ook een belangrijke bijdrage aan de vergroting van het aandeel FSC-papier op de Nederlandse markt. Dit maakt Superunie dan ook een mooie winnaar," aldus Leen van Dijke, juryvoorzitter en bestuurslid van FSC Nederland.

 


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222