Activiteiten

Friday, 02 October 2015
We blikken terug op FSC Friday 2015

Wie won de houten beker voor meest aansprekende FSC Friday-activiteit? Veel organisaties lieten op 25 september zien dat ze goed bezig zijn op het gebied van duurzaam hout of papier. Dit ging van social media-posts over verantwoord bosbeheer tot een interne verkiezing van de FSC-koploper van het jaar. Ook de consument werd bij deze dag betrokken, onder andere door een fotoactie met een houten replica van het Gouden Kalf. Wilt u zich vast aanmelden voor FSC Friday op 30 september 2016? Dat kan hier!


And the winner is... GWW Houtimport met hun blog vanuit het Amazonewoud

Vorige week waren Arjan de Jong en zijn collega John Hoogendoorn van GWW Houtimport op bedrijfsbezoek in Brazilië. In het kader van FSC Friday blogte Arjan elke dag (ma - di - woe - do - vr) over zijn indrukken van FSC-bosbeheer in de tropen. Vandaag verrasten we de mannen van GWW Houtimport met de FSC Friday-beker én kaarten voor Burgers Zoo. Wat was er zo sterk aan deze actie?

  • FSC Friday is toch vooral een dag van het verhalen vertellen. Het FSC-bos, misschien wel het mooiste verhaal, komt door Arjans blog heel dichtbij.
  • Arjan is voor het eerst in een tropisch FSC-bos, en dat blijkt: de beleving en enthousiasme spat ervan af! 
  • Het zijn niet enkel juichverhalen, er is ook plek voor een kritische noot. Het geeft een persoonlijk en realistisch beeld van tropisch bosbeheer.
  • Het blijft niet bij technische beschrijvingen over bosbeheer, er zijn ook ‘uitstapjes’ over hoe mensen bijvoorbeeld hun middagpauze invullen. Dat maakt het nog leuker om te lezen!

Gefeliciteerd en geniet ervan!

'Be a CelebriTree' met Staatsbosbeheer

Wist u dat er elke dag vijftig vrachtwagens met FSC-hout uit de Nederlandse bossen komen? Dat duurzaam hout gebruiken goed is voor het klimaat? En dat dieren gewoon in hun Nederlandse FSC-bos kunnen blijven leven? Er bestaan veel misvattingen over duurzaam bosbeheer. Men weet vaak niet dat er slechts een paar bomen per hectare worden geoogst en dat het bos zich daarna in alle rust weer kan herstellen.

Daarom greep Hollands Hout van Staatsbosbeheer de première van de natuurfilm HOLLAND, Natuur in de Delta aan om consumenten bewust te maken van het belang van het gebruik van FSC-hout. Bioscoopbezoekers kregen een factsheet over Nederlands bosbeheer en konden op de foto met een FSC-houten replica van Nederlands Film Festival's Gouden Kalf. Een geslaagde actie!

Stiho zette nieuwe FSC-aannemers in het zonnetje

Op FSC Friday maakte Stiho een toer langs nieuw FSC-gecertificeerde aannemers uit hun netwerk om ze te bedanken voor hun keuze voor duurzaam bosbeheer. Natuurlijk kwam Stiho niet met lege handen aan; aannemers kregen een symbolisch boompje cadeau. Een mooi gebaar van partner Stiho, die met de Stiho-FSC-Netwerkclub ook andere aannemers oproept zich te laten certificeren. In de week van FSC Friday organiseerde de netwerkclub een informatiebijeenkomst over certificering midden in de Stiho-winkel in Beverwijk. Drie enthousiaste aannemers meldden zich die avond direct aan: Geel Ronitz b.v. uit Wormerveer, Hof. Bouw b.v. uit Alkmaar en N. Barsingerhorn uit Warmenhuizen. Bedankt!

Thank God it's.. FSC-toiletpapier van My Satino Black

My Satino Black verkoopt FSC-hygiënepapier van onder meer lokaal opgehaald oud papier. Binnenkort ligt er een design dispenser in de winkels met gevouwen FSC-recycled toiletpapier. op FSC Friday mochten wij de allereerste dispenser vergeven via social media. My Satino Black vroeg op en rondom FSC Friday aandacht voor deze en andere FSC-acties als de FSC Design Award. Een goede manier om consumenten te informeren over FSC en elkaar te helpen met publicitaire acties!

Gemeenten en waterschappen: koplopers maken het verschil

De gemeente Krimpenerwaard en waterschap Amstel, Gooi en Vecht grepen de feestelijke FSC Friday-week aan om een punt te maken. Of beter gezegd, door het FSC-convenant te tekenen. Dat betekent dat ze écht werk gaan maken van FSC-hout en -papier in hun bedrijfsvoering. De gemeente Amsterdam beseft dat succesvol stappen zetten vooral afhangt van persoonlijke betrokkenheid binnen de organisatie. Zij zette daarom op FSC Friday een medewerker in het zonnetje die volop gaat voor FSC en daarbij anderen inspireert. Ook de gemeente Gorinchem droeg haar steentje bij aan FSC Friday met een mooi artikel over FSC-bosbeheer in haar duurzaamheidskrant.

The day after: Open dag Veerman De Rijp

Op 26 september stonden we met veel plezier op de open dag van onze partner Veerman De Rijp.Hier spraken we zowel mensen uit de sector als geïnteresseerde particulieren. We staan graag op open dagen van onze partners. Ook interesse? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens.

Zij namen ook deel aan FSC Friday: Beautiful CupsACTIAMWooncompagnieEigen HaardBouwinvestGemeente TerneuzenHemuboVeerman de RijpBouwbinderM.J. de NijsPontMeyerKroondomein Het Loo en Koninklijke Dekker.
Speciale dank aan: MultiCopy NederlandBurgers ZooApenheulRTL 4 WoontipsHornbachHanontwerper & Alf de JongHout Sier en EMS Films van HOLLAND, Natuur in de Delta.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222