Activiteiten

Tuesday, 29 September 2015
Bijeenkomst: Verandering tot stand brengen in het Congobekken

Het IDH Congo Basin Program (CBP) nodigt partners en stakeholders uit voor haar bijeenkomst op vrijdag 20 november 2015 van 09.00 tot 16.00 uur in het Centraal Museum te Utrecht.


Hier worden resultaten, ervaringen en geleerde lessen met betrekking tot promotie van boscertificering in het Congobekken van de afgelopen vijf jaar gedeeld. Daarnaast worden deze dag visies en instrumenten voor de toekomst van SFM in het Congobekken gepresenteerd.

Op het programma staan de volgende sprekers:

  • Tieme Wanders (CBP secretariaat): De belangrijkste implementaties, ervaringen en lessen die geleerd zijn na 5 jaar CBP
  • Marieke Abcouwer (IDH): Promotie van handel in duurzaam tropisch hout met Afrika
  • Paul-Emmanuel (Huet Rougier Groupe): De visie en ervaring van Groupe Rougier op certificering in het Congobekken
  • Leonard Sprik (Fair Tropical Timber): Legale export van gemeenschapshout van Kameroen naar de EU
  • Inoussa Njumboket (WWF DRC): Het oplossen van spanning rondom landgebruik in DRC: participatieve micro-zonering van een bosconcessie, een belangrijke nieuwe tool
  • Rutger de Wolf (Form valuations): Het versterken van de SFM business case: lancering van een innovatieve business case toolkit voor bosbeheerders

Paneldiscussie
De dag wordt afgesloten met een discussie: Wat is de toekomst van duurzaam beheer en certificering in het Congobekken? Hoe kunnen we verandering tot stand brengen in deze bossen? Drie experts delen hun visies en perspectieven en reageren op opmerkingen en suggesties.

Locatie: Centraal Museum Utrecht
Het Centraal Museum bevindt zich in het Museumkwartier en kan bereikt worden met het openbaar vervoer, met de auto (hoewel de parkeergelegenheid beperkt is), of lopend vanaf het Centraal Station (15-20 minuten lopen). Ingang Tuinzaal, Nicolaasdwarsstraat 14, 3512 XH Utrecht.

Inschrijving
Inschrijving staat open voor genodigden. Deelname is gratis. Plaatsen zijn beperkt. Inschrijven kan door te mailen naar info at congobasinprogram point com.

CBP verwelkomt u graag op 20 november.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222