10 redenen om voor FSC te kiezen


1. Onze leden bepalen onze koers

We worden democratisch bestuurd door meer dan 800 leden, afkomstig van milieu- en ontwikkelingsorganisaties, vakbonden en bedrijven. Zij houden in de gaten dat ons systeem ecologisch geschikt, sociaal correct en economisch leefbaar blijft. Zo helpen zij ons de juiste keuzes te maken voor ’s werelds bossen.


2. Wij zijn de hoogste standaard voor verantwoord bosbeheer

We leggen de lat hoger dan de andere boscertificeringssystemen. Zo geven wij u als gebruiker de beste garantie dat gecertificeerde bossen verantwoord worden beheerd.


3. We hebben een goede en betrouwbare reputatie

Wij zijn het nummer 1-certificeringssysteem voor bedrijven en worden het meest gebruikt door de grote internationale bedrijven.


4. Onze impact reikt ver

We zijn actief in meer dan honderd landen, waar bossen op basis van onze standaard worden gecertificeerd en daarmee beschermd.


5. We hebben een positieve impact op de natuur

Van alle boscertificeringssystemen geven wij de beste bescherming aan bedreigde soorten en kwetsbare ecosystemen


6. We hebben invloedrijke ondersteuning

We worden gesteund door ’s werelds grootste en meest erkende milieuorganisaties als Greenpeace en het Wereld Natuur Fonds. Beiden spreken zich expliciet uit voor FSC boven andere boscertificeringssystemen.


7. We zijn transparant

Elke beslissing die we maken is openbaar, iedereen kan daarop inspreken. Onze productclaims worden altijd gecontroleerd door onafhankelijke partijen.


8. Onze bosbeheerprincipes zijn overal hetzelfde

In welk land je ook komt: FSC-bosbeheer wordt altijd gebaseerd op dezelfde principes en criteria.


9. We betrekken de lokale bevolking

Bij FSC-boscertificering hoort raadpleging van de lokale bevolking. Zo zorgen we dat de rechten en belangen van mensen die in en om het bos wonen worden gerespecteerd.


10. Wij zijn erkend

FSC wordt erkend door BREEAM. Daarnaast zijn we als enige boscertificeringssysteem lid van ISEAL Alliance, de wereldwijde vereniging voor duurzaamheidsstandaarden.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222