Impact

Het FSC-keurmerk is bijna 25 jaar geleden opgericht om bossen wereldwijd te beschermen.
Het resultaat: ongeveer 200 miljoen hectare bos, een oppervlakte vergelijkbaar met vijftig keer Nederland, is gecertificeerd. De impact is enorm, omdat FSC zich richt op natuurbescherming, maar ook op sociale en economische meerwaarde. FSC-bosbeheer geeft toekomst aan mensen en dieren die afhankelijk zijn van het bos, en is ook een belangrijk instrument tegen klimaatverandering.
Bovendien kies je met FSC-hout voor het meest milieuvriendelijke bouwmateriaal.
Hieronder meer over de impact van uw keuze voor FSC-producten.

Zelf als opdrachtgever, bouwbedrijf of houtleverancier de impact van FSC-hout in uw project meten? De FSC Impactcalculator en Bosberekentool geven inzicht in het effect van uw keuze voor het klimaat en de biodiversiteit.
Klik hier om de tools te gebruiken.


Klimaat

 –

Door beton en staal te vervangen door FSC-hout neemt de CO₂-uitstoot in de bouwsector af met meer dan 30%. Materiaalkeuzes hebben grote invloed op het klimaat.
Lees meer.

Sustainable Development Goals

In dorpen op Borneo nabij FSC-bossen treedt 31% minder luchtvervuiling op. Het aantal ziektegevallen neemt af. FSC- bosbeheer heeft een directe relatie met 11 Sustainable Development Goals
Lees meer.

Circulair

 (© De Groot Vroomshoop)© De Groot Vroomshoop

Consequente toepassing van hout leidt tot 42% minder CO₂-uitstoot in nieuwbouwprojecten. Hout is als biobased product hét circulaire bouwmateriaal.
Lees meer.


Ecosystem Services

FSC-bossen leveren veel meer diensten dan alleen duurzaam geproduceerd hout. Ze leveren bijvoorbeeld het behoud van biodiversiteit, opslag van CO2, de toevoer en bescherming van waterwegen, het verstevigen en behouden van de bodem en ze bieden mogelijkheden voor ecotoerisme.

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222