Global Market Survey 2014

Forest Stewardship Council wereldwijd – waar staan we nu?

Een tijdje terug vierden we het twintigjarig bestaan van het FSC-keurmerk. We hebben een hoop voor elkaar gekregen in die afgelopen twintig jaar, iets wat niet mogelijk was geweest zonder de support van onze 30.000 FSC-certificaathouders wereldwijd. Dit rapport van de Global Market Survey laat zien wat wij samen bereikten en geeft belangrijke informatie over de waarde van FSC op de wereldmarkt.

Na twintig jaar is FSC’s werelds sterkste certificeringsysteem wat betreft wereldwijd bereik, de robuustheid van certificeringscriteria én het aantal betrokken bedrijven. Wereldwijd is momenteel meer dan 183 miljoen hectare bos FSC-gecertificeerd. Is er nog ruimte voor verbetering? Jazeker. We kunnen en zullen nog veel leren van onze partners en certificaathouders.

Bedrijven die duurzame keuzes maken zijn van essentieel belang voor het behoud van onze bossen en onze aarde. De resultaten van de Global Market Survey tonen aan dat FSC-certificering bovendien extra waarde oplevert voor bedrijven – winst hoeft niet ten koste te gaan van sociale en ecologische vooruitgang. FSC-gecertificeerde bedrijven halen voordeel uit hun concurrentiepositie. Vooruitblikkend op de komende 20 jaar is ons doel ervoor te zorgen dat het kiezen voor FSC niet langer een optie is, maar voor iedereen een vanzelfsprekendheid.


Het FSC-label geeft extra waarde aan de producten van 81.5% van de certificaathouders (n=3364)

FSC helpt 84.9% van de certificaathouders over hun MVO-beleid te communiceren (n=3264)

FSC-certificering helpt 90% van de certificaathouders bij het neerzetten van een positief bedrijfsimago (n=3394)


Volgens 67.8% van de certificaathouders neemt de bewustwording van het belang van FSC onder consumenten toe (n=3210)

De klanten van 79% van de certificaathouders zien FSC-certificering als bewijs van legaliteit van het hout (n=3057)

78.9% van de certificaathouders is tevreden over z'n FSC-certificering (n=3383)


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222