FSC®

FSC wereldwijd

Juni 2020
210,772,589 ha gecertificeerd
42,492 CoC certificaten
1727 FM/CoC certificaten

FSC wereldwijd

In 53 landen vertegenwoordigd

© FSC A.C.De Forest Stewardship Council is een vereniging die in 1993 werd opgericht. Dit gebeurde in navolging van de door de Verenigde Naties georganiseerde conferentie voor duurzame ontwikkeling in 1992 in Rio de Janeiro en als reactie op de al langer levende zorgen over wereldwijde ontbossing. In dezelfde tijd werden ook de eerste ervaringen opgedaan met certificering van verantwoord bosbeheer, bijvoorbeeld door de Rainforest Alliance.

FSC wordt gezien als een koploper op het gebied van duurzame ontwikkeling in het algemeen en verantwoord bosbeheer in het bijzonder. Dankzij FSC's unieke driekamerstructuur definiëren de leden van FSC op afgewogen wijze wat sociaal, ecologisch en economisch verantwoord bosbeheer is. Het hoogste besluitvormende orgaan van FSC is de General Assembly, de Algemene Leden Vergadering, die iedere drie jaar bij elkaar komt.

FSC is wereldwijd in 53 landen vertegenwoordigd. Bezoek hier de website van FSC International. Wilt u in contact komen met een van de FSC-kantoren? Bekijk hier de kaart.

'Hoe staat FSC er wereldwijd voor?'

© FSC A.C.© FSC A.C.

Kim Carstensen, directeur FSC International:
'Op dit moment is meer dan 200 miljoen hectare bos FSC-gecertificeerd en 10% daarvan ligt in de tropen. Ons doel is om de komende tijd naar 400 miljoen hectare te groeien, waarvan een aanzienlijk deel in de tropen.'

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222