European Sustainable Tropical Timber Coalition

EU STTC (© EU STTC)© EU STTCOp 6 november 2013 is de European Sustainable Tropical Timber Coalition (EU STTC) officieel van start gegaan. FSC Nederland is partnerorganisatie binnen de coalitie en zal zich samen met private en publieke organisaties in gaan zetten om de inkoop en het gebruik van legaal en duurzaam geproduceerd hout wereldwijd te stimuleren.


FSC Nederland zal hierin samenwerken met onder andere Praxis, Heijmans en BAM en publieke organisaties zoals de Gemeente Amsterdam en Leeuwarden. De EU STTC heeft als doel binnen twee jaar tijd de Europese consumptie van tropisch hardhout met een duurzaamheidkeurmerk met 30% te verhogen. Daarbij wordt gestreefd naar het duurzaam beheer van 10 miljoen hectare tropisch bos in 2015.

Het aantrekkelijker maken van certificering voor concessiehouders is een cruciaal onderdeel van deze coalitie. De EU STTC is een reactie op de afgenomen import van tropisch hardhout en de twijfels over de EU TR, die de import van tropisch hardhout met een duurzaamheidkeurmerk zou belemmeren. Men verwacht dat als de vraag naar tropisch hardhout blijft dalen er in de landen van herkomst minder interesse zal zijn om verantwoord bosbeheer toe te passen. Met de EU STTC wil men deze terugval voorkomen en verantwoord beheer van de tropische bossen bevorderen.


Bekijk hier de website van EU STTC.

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222