Gebruik van duurzaam hout

Waar staat u als waterschap?

Waterschappen gebruiken veel hout in hun projecten, en dat is niet zo gek… hout is een prachtig bouwmateriaal, zeer geschikt voor toepassing in beschoeiingen, damwanden en andere waterbouwprojecten. Bovendien is hout milieutechnisch gezien een van de meest duurzame materialen.

Belangrijk is wel dat het toegepaste hout afkomstig is uit verantwoorde beheerde bossen. Het duurzaam inkoopbeleid van de overheid heeft daarvoor ambitieuze doelstellingen.


Wilt u als waterschap weten hoe ver u op weg bent?

FSC Nederland biedt de waterschappen een gratis meting aan om inzichtelijk te krijgen waar ze staan als het gaat om het duurzaam inkopen van hout. Uitgangspunt van de meting is de zogenaamde TPAC-norm die de overheid stelt voor duurzaam geproduceerd hout.

De meting brengt in kaart hoeveel duurzaam hout door uw waterschap wordt gebruikt in projecten, en hoe de controle op de toepassing is geregeld. De resultaten zijn beschikbaar voor uw waterschap zelf, deze worden niet openbaar gemaakt.


Bent u werkzaam bij een waterschap en heeft u interesse in deze gratis meting? Voor meer informatie en aanmelden kunt u ons bereiken via info at fsc point nl of telefoonnummer 030 276 7220.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222