Resultaten

FSC Partners spelen een belangrijke rol in het mainstream maken van FSC. Samen bepalen we waar de mogelijkheden liggen om concrete stappen te nemen voor goed bosbeheer en een verdere groei van de FSC-markt. Graag communiceren we samen met onze partners over de genomen stappen. FSC Nederland heeft diverse initiatieven ontplooid om de markt voor FSC-gecertificeerd hout en papier verder te ontwikkelen. Heeft u vragen over deze initiatieven of wilt u hier zelf ook een rol in spelen? Neem dan contact met ons op via info at fsc point nl.


Bedrijven uit de bouw- en houtsector slaan binnen het Bouw & Hout Convenant de handen inéén om toepassing van duurzaam gecertificeerd hout in bouwprojecten vanzelfsprekend te maken.

Samen met bouwmarkten, tuincentra en meubelverkopers is gekeken hoe de beslissende stap naar uitsluitend gecertificeerd hout gezet kan worden. Transparantie en communicatie vormt de basis van de Intentieverklaring Retail.

FSC Nederland stimuleert aannemers zich te laten certificeren. Werken met FSC-gecertificeerde aannemers is essentieel voor het behoud van de FSC-status van het hout en speelt ook een belangrijke rol in de borging van FSC-hout in bouwprojecten. U vindt ze op onze digitale kaart.


In de praktijk is er bij de ‘gemiddelde' opdrachtgever weinig zicht op het feitelijke gebruik van FSC. Toch hoeft de borging van de toepassing van FSC niet ingewikkeld te zijn of veel tijd te kosten, mits enkele concrete stappen worden genomen.

Het Consortium Tropical Timber bestaat uit houtexperts die vanuit hun kennis direct uit de bron adviseren over het gebruiken van het juiste tropische FSC-hout voor uw toepassing.

 (© FSC A.C.)© FSC A.C.

FSC Nederland speelt een rol bij het leggen van marketlinks tussen deelnemers aan de tropisch houtprogramma's van het Initiatief Duurzame Handel en partijen in Nederland. Zo krijgen Nederlandse partijen beter toegang tot het FSC-hout dat afkomstig is uit deze gebieden en zijn de programma- deelnemers geholpen aan een afzetmarkt.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222