FSC®

6 redenen om FSC Partner te worden

Waarom zou u partner moeten worden van FSC Nederland? Wij geven u 6 redenen

read more …

Waarom tropisch hout?

read more …

FSC Nederland

FSC Nederland is een netwerkorganisatie. In nauwe samenwerking met onze partners werken we dagelijks aan het vergroten van het aandeel FSC-hout en -papier op de Nederlandse markt. Daarmee stimuleren we duurzaam bosbeheer wereldwijd.

Onze partners komen uit alle hoeken van de samenleving: (middel) grote en kleine bedrijven, regionale en lokale overheden, en NGO’s. Wat hen verbindt is de passie voor duurzaam bosbeheer.

De grootste uitdaging voor de komende jaren zien we bij de toepassing van duurzaam, FSC-gecertificeerd, tropisch hout. Want dat is nog lang niet vanzelfsprekend! Ondersteund door feiten zullen wij de komende jaren handel en opdrachtgevers blijven wijzen op de voordelen van toepassing van FSC tropisch hout: het leidt tot bosbescherming, is vanuit klimaatoogpunt de juiste keuze, en is één van de meest milieuvriendelijkste materialen.

Download hieronder onze strategie.


Wij spelen een aanjagende en faciliterende rol bij het promoten van gebruik van FSC-hout.

Dat doen we zo:
i. Marktontwikkeling
FSC-partners spelen een belangrijke rol in het mainstream maken van FSC. Samen bepalen we waar de mogelijkheden liggen om concrete stappen te nemen voor goed bosbeheer en een verdere groei van de FSC-markt. We hebben diverse initiatieven ontplooid om de markt voor FSC-gecertificeerd hout en papier verder te ontwikkelen:

  • Bouw & Hout Convenant
  • Retailconvenant
  • Certificering aannemers
  • Borging opdrachtgevers
  • Consortium Minder Bekende Houtsoorten (LKTS)
  • Marketlinks tropisch hout

ii. Formele vertegenwoordiging van FSC in Nederland: Advies van keurmerkgebruik door niet- certificaathouders; Opstellen van FSC-standaard

iii. Projecten

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222