Op welke manieren kun jij bijdragen?

Let op het FSC-logo wanneer je koopt

Ga je klussen? Kies dan voor de FSC-producten in het schap van je bouwmarkt of tuincentrum. We hebben hier op een rijtje gezet bij welke partners jij terecht kan voor mooie én verantwoorde tuinmeubelen en tuinhout.

Bouwen of verbouwen? Kies dan voor duurzaam bouwmateriaal: FSC-hout. Vraag je aannemer of timmerfabriek of ze gecertificeerd zijn en laat ze via de factuur bewijzen dat je daadwerkelijk FSC hebt gekocht.

Op je werk heb je vast ook wel eens te maken met het gebruik van hout en zeker van papier. Kijk of het FSC is en breng het anders eens ter sprake. Grootverbruikers van tropisch hout zijn overheden, zoals gemeenten, waterschappen en de provincie, maar ook woningcorporaties en projectontwikkelaars gebruiken veel hout. Vraag hen eens of ze eigenlijk wel FSC-hout gebruiken.

Anderen genieten mee van jouw tuin!

Wat ook je plannen zijn met hout: je wil van je tuin een plek maken waar je onbekommerd kunt genieten. Een mooie maar ook veilige omgeving. Goed afgewerkt, stevig en niet te glad. Het FSC-keurmerk staat garant voor veilige omstandigheden voor de mensen die in het FSC-bos aan jouw hout werken. Jij geen ongelukjes, zij beschermd. Geen buil aan te vallen, dus!

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222