FSC per sector

6 redenen om FSC Partner te worden

Waarom zou u partner moeten worden van FSC Nederland? Wij geven u 6 redenen

read more …

Veel gestelde vragen

Partner DS Smith beantwoord een aantal praktische vragen over FSC-verpakkingen.

read more …

Nijmegen kiest opnieuw voor FSC-papier

"Als gemeente hebben we een voorbeeldfunctie."

read more …

Papier & verpakkingen

PapierPapier wordt gemaakt van hout: milieuvriendelijk en één van de weinige hernieuwbare grondstoffen. Als we goed met onze bossen omgaan dan kunnen we hout en papier eeuwig blijven gebruiken. Kies daarom voor FSC en draag direct bij. Wees transparant en trots op uw keuze en laat zien dat u kiest voor behoud van bossen en inspireer anderen hier ook voor te kiezen door het welbekende FSC-label op uw verpakking of drukwerk te plaatsen.


In de praktijk: Eindgebruikers

1. Neem FSC op in uw inkoopbeleid: Door de toepassing van FSC-verpakkingen op te nemen in uw beleid borgt u de toepassing binnen uw organisatie. Opname in het beleid is tevens een goede 'stok achter de deur' om te monitoren en rapporteren in bijvoorbeeld uw duurzaamheidsrapport.

2. Werk met FSC-gecertificeerde leveranciers: Alleen zij kunnen FSC-materiaal leveren en mogen het FSC-label op het product plaatsen. Gebruik de certificatendatabase om na te gaan of uw leverancier gecertificeerd is. Er zijn ook leveranciers die partner van FSC Nederland zijn. Zij werken actief met ons samen. Hier ziet u welke bedrijven uit de papier- en verpakkingssector FSC-partner zijn.

3. Communiceer: U mag best trots zijn op het feit dat u FSC-papier of -karton gebruikt. Door hierover te communiceren zullen uw klanten, maar ook uw collega’s begrijpen waarom het logo op uw drukwerk of product is te vinden. Vergeet niet dat er voorwaarden verbonden zijn aan het gebruik van het FSC-keurmerk (het logo en de namen FSC en Forest Stewardship Council). U leest er hier meer over.

In de praktijk: Bedrijven in de handelsketen

Om er zeker van te zijn dat hout en papier dat met FSC-certificaat wordt aangeboden daadwerkelijk uit een FSC-bos afkomstig is, dienen alle schakels in de handelsketen gecertificeerd te zijn voor de chain of custody. Alleen gecertificeerde bedrijven kunnen een product met een FSC-claim verkopen en mogen het FSC-label op een product plaatsen. U vindt hier een stappenplan om tot certificering te komen.

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222