FSC per sector

FSC Lespakket

Deze set van 10 lessen reikt leerkrachten informatie aan om in de lessen aandacht te schenken aan duurzaam bosbeheer en het FSC-label.

Archibal de Boekenworm

Ontdek hier het nieuwe kinderboekje over het belang van goed bosbeheer!

read more …

Onderwijs

Het is erg belangrijk dat we kinderen en jongeren laten zien hoe belangrijk het is op een goede manier met onze aarde om te gaan, en natuurlijk hoe zij zelf hun steentje kunnen bijdragen. Bijdragen aan een gezonde toekomst voor bossen is daar een goed voorbeeld van. U als school kunt zich op verschillende manieren inzetten voor bossen wereldwijd. Op deze pagina vindt u verschillende suggesties en lesmaterialen.


Wat kan uw school doen?

1. Geef het goede voorbeeld
Uw school kan zelf het goede voorbeeld geven door voor hout- en papierproducten met het FSC-label te kiezen. Kies voor FSC-gecertificeerd hout bij een verbouwing of bij de aankoop van nieuw schoolmeubilair, en zorg dat u print op papier uit FSC-gecertificeerde bossen. Wie weet zet u zo ook uw leerlingen aan om voor FSC-gecertificeerde producten te kiezen, zoals papier, maar ook potloden, agenda's en schrijfblokken.

2. Vertel over duurzaam bosbeheer in de klas
Het belangrijkste is dat u het verhaal van goed bosbeheer en duurzaam gecertificeerde bosproducten verder vertelt. U kunt het opnemen in de les of er op een andere manier bij binnenschoolse activiteiten aandacht aan te schenken. Als uitgangsbasis hebben wij lesmateriaal voor u samengesteld, het FSC Lespakket, opgedeeld in tien thema's, dat in de linker kolom te vinden is. Ook het animatiefilmpje is leuk om aan kinderen en jongeren uit te leggen wat FSC betekent.

3. Ga aan de slag met duurzaam bosbeheer
Zodat de boodschap goed blijft hangen, is het belangrijk om actief aan de slag te gaan met duurzaam bosbeheer. Voor elke leeftijdsgroep bestaan er verschillende materialen, zoals u in de onderstaande kolommen kunt zien. Voor jonge kinderen is het prentenboek Archibal de Boekenworm een aanrader. Voor jongeren is het informatieve spel Dwarsbomen een leuke manier om hen stil te laten staan bij duurzaam bosbeheer. In het houtonderwijs kunnen prachtige projecten gemaakt worden van FSC-gecertificeerd hout, zoals duidelijk is geworden bij de eerste editie van de Design Award.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222