Marketlinks tropisch hout

 (© FSC A.C.)© FSC A.C.FSC Congo Basin Community

FSC Nederland coördineert dit uniek samenwerkingsverband van belanghebbenden, overheden en commerciële partijen in de keten van FSC gecertificeerd bos in het Congo Bekken. Inclusief importeurs en distributeurs in Europa. In fases komt er in 2022/202313 miljoen ha (!) FSC gecertificeerd bos bij in Gabon. Graag komen wij samen met de experts in de community tot de juiste strategie om dit gecertificeerde hout z’n weg te laten vinden naar de Europese markten. Pure noodzaak, vanuit verschillende invalshoeken; Dit is belangrijk voor het klimaat, voor behoud van de fantastische bossen in Centraal Afrika, de economieën van de landen in dit gebied én het behoud van de unieke biodiversiteit. Zie onderaan deze pagina meer inhoudelijke informatie over de FSC Congo Basin Community, in de vorm van nieuwsbrieven. Ieder kwartaal rapporteren wij de activiteiten en voortgang van dit project.

Een aantal buurlanden van Gabon kijkt met zeer grote interesse naar de ontwikkelingen. Er gaat een stroom minder bekende houtsoorten (LKTS) op gang komen. FSC heeft voorgesorteerd op mogelijke vragen, bijvoorbeeld met deze website. Factsheets zijn beschikbaar van de LKTS soorten die klaar zijn voor marktintroductie.


The Borneo Initiative

TBI is een succesvol tropisch hardhout programma dat wordt ondersteund door FSC Nederland. TBI heeft een mijlpaal bereikt: de 20ste concessie is FSC gecertificeerd. Het totale FSC gecertificeerde bosareaal binnen dit programma gaat naar 2 miljoen hectare. Dat is mede mogelijk dankzij financiële steun van IDH. Het doel is om nog enige miljoenen hectare toe te voegen in het centrale deel van Borneo, een gebied dat de afgelopen decennia is getroffen door massale ontbossing. Is dit een keerpunt? We hopen en denken het! FSC Nederland is zeer gemotiveerd om samen met onze partners de markt voor het duurzame, mooie Borneo hout snel te vergroten. Er zijn al diverse successen geboekt!

Meer weten over de bijdrage van FSC Nederland aan het vergroten van het marktaandeel FSC Tropisch hout? Of wil je op de hoogte blijven?
Neem dan contact op met Ben Romein - b.romein at fsc point nl


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222