Lesser Known Timber Species

Kies tropisch
Duurzaam tropisch hout is een prachtig, bewerkbaar, duurzaam en van nature hernieuwbaar product om mee te bouwen, verbouwen en renoveren. Het gebruik van duurzaam tropisch hout is bovendien een belangrijke manier om bossen te behouden.

Kijk verder dan de bekende houtsoorten
Uit een verantwoord beheerd bos komen per definitie meerdere soorten hout. Daaronder zijn veel houtsoorten die we nog niet kennen. De vraag is: waarom niet? Er zitten houtsoorten tussen die niet bekend zijn, maar wel de goede eigenschappen bezitten voor veel toepassingen hier. Gebruiken we deze minder bekende houtsoorten, dan gebruiken we het bos in haar volle breedte en putten we de natuur niet uit.

Consortium Tropical Timber
In 2012 zijn we het LKTS-project gestart in samenwerking met het Consortium Tropical Timber. Wij inventariseren de minder bekende houtsoorten en kijken of daar soorten tussen zitten die bruikbaar zijn voor hoogwaardige toepassingen. Hiermee gaan we ervoor zorgen dat meer opdrachtgevers LKTS gaan toepassen in hun projecten.
Bent u werkzaam bij een opdrachtgevende partij en werkt u graag mee aan een innovatief project voor nog duurzamer bosbeheer? Vraag naar onze pilot-mogelijkheden via 030 2767220 of info at fsc point nl.© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222