Meldpunt werken met gecertificeerde bedrijven

 (© FSC A.C.)© FSC A.C.Een flink aantal FSC-gecertificeerde bouwbedrijven is teleurgesteld in het aanbestedingsproces van gemeenten, waterschappen en woningcorporaties. Hoewel veel opdrachtgevers ambitieus zijn op het gebied van duurzaamheid, en specifiek FSC, en zich committeren aan duurzaam inkoopdoelstellingen, leidt dit in de praktijk vaak niet tot de keuze voor een gecertificeerd bouwbedrijf.


Dit is vreemd, omdat steeds meer bouwbedrijven ervoor kiezen zich te laten certificeren om zo juist de opdrachtgever te ondersteunen bij hun keuze voor duurzaamheid.

“Onze ervaring is dat het negeren van gecertificeerde bedrijven vaak te maken heeft met gebrek aan kennis en prioriteit bij de opdrachtgevers. Dit is natuurlijk een ongewenste situatie,” vertelt Mark Kemna, FSC Nederland. Wij blijven opdrachtgevers actief benaderen en uitleggen dat het werken met een gecertificeerd bouwbedrijf toch echt een randvoorwaarde is om FSC-hout in een project toe te passen.

Het aanspreken van opdrachtgevers is het effectiefst op basis van concrete praktijkvoorbeelden. FSC Nederland roept bouwbedrijven daarom op telefonisch deze voorbeelden te melden op 030-2767220 . In overleg met het bouwbedrijf wordt dan bepaald hoe (al dan niet anoniem) het signaal naar de opdrachtgever wordt afgegeven.

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222