Bouw & Hout Convenant

vLnR: Mark van Breukelen, Douwe van den Wall Bake, Roel Nozeman, Frans van Nunen, Ariane van Marwijk, Michel van den Hondel, Robert Koolen, Thomas Heye, William van Niekerk (© Rockin Pictures)© Rockin PicturesDuurzame bedrijven en opdrachtgevers uit de bouw- en houtsector slaan de handen ineen om gecertificeerd hout vanzelfsprekend te maken in Nederland. Hiermee gaan zij een stap verder dan de Europese Houtverordening die sinds 2013 de import van illegaal hout moet tegengaan. Legaal gekapt hout is namelijk niet hetzelfde als duurzaam hout.

In samenwerking met FSC Nederland werken deze bedrijven toe naar een volledig duurzame houtinkoop.

Hierbij worden de door de Nederlandse overheid gestelde richtlijnen voor het duurzaam inkopen van hout gevolgd (TPAC).

Ondersteuning
De deelnemers krijgen inhoudelijke ondersteuning om knelpunten op te lossen en volgen dezelfde definities en werkwijze bij de meting van de houtinkoop. Ook is er veel aandacht voor interne en externe communicatie.

Er is veel aandacht in de media voor dit wereldwijd unieke initiatief, o.a. bij Het Parool, Trouw, Volkskrant, het Financieele Dagblad, Algemeen Dagblad, RTL Nieuws, Vastgoedmarkt, Vastgoedwereld, Cobouw, P+, MVO Nederland, duurzaamgebouwd magazine, duurzaam-ondernemen.nl, duurzaambedrijfsleven.nl en op de websites van de deelnemers.

Voor de toeleveranciers, de houthandel, is deelname van belang omdat in het kader van het convenant rechtstreeks contact ontstaat met een significante groep duurzaam houtafnemers. Een unieke kans relaties op te bouwen of te verstevigen.

Wilt u zich ook aansluiten bij dit wereldwijd unieke initiatief?
Neem dan contact op met Ben Romein: b.romein at fsc point nl / 030 276 7220

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222