FSC per sector

Vragen?

Zijn uw vragen nog niet beantwoord? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder!
030-2767220 of info at fsc point nl

Bouw & Hout Convenant

Bedrijven uit de bouw- en houtsector slaan binnen het Bouw & Hout Convenant de handen inéén om toepassing van duurzaam gecertificeerd hout in bouwprojecten vanzelfsprekend te maken.

read more …

6 redenen om FSC Partner te worden

Waarom zou u partner moeten worden van FSC Nederland? Wij geven u 6 redenen

read more …

Bouwbedrijven

De bouwsector vervult een belangrijke rol in het mainstream maken van duurzaam hout in Nederland. Wij werken samen met de bouw- en opdrachtgevende sector (o.a. corporaties en gemeenten) naar deze doelstelling toe. Het aandeel duurzaam hout in Nederland wordt steeds groter, maar is nog niet vanzelfsprekend. Zet daarom samen stappen met ons om dit te bereiken.


Wat kan uw bouwbedrijf doen?

1. Om aantoonbaar FSC-hout toe te kunnen passen, dient een bouwbedrijf FSC-gecertificeerd te zijn. Alle FSC-gecertificeerde bouwbedrijven in Nederland vindt u op onze digitale kaart. Het verkrijgen van een FSC-certificaat is niet ingewikkeld of duur. Een groepscertificaat voor kleinere bedrijven is mogelijk vanaf €750,- per jaar. Vaak zijn er subsidies of fiscale regelingen (MIA/VAMIL) die vragen om gecertificeerde bouwbedrijven. Ook vinden steeds meer opdrachtgevers duurzaam bouwen belangrijk. Een goede reden dus om een FSC-certificaat te behalen.

2. Bouw mee aan een markt waarin alleen nog duurzaam hout wordt toegepast en word partner van FSC Nederland. Samen zorgen wij ervoor dat opdrachtgevers, bouwbedrijven en de houtsector duurzaam hout vanzelfsprekend gaan vinden. Het partnerschap is ook een goede invulling van uw MVO-beleid.

3. Haak aan bij initiatieven als het Bouw & Hout Convenant en Lesser Known Timber Species. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Interessante websites:
• Alle FSC-gecertificeerde bedrijven wereldwijd vindt u in de internationale FSC-database.
• Klik hier voor voorbeeldbestekteksten (STABU en RAW)

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222