FSC per sector

6 redenen om FSC Partner te worden

Waarom zou u partner moeten worden van FSC Nederland? Wij geven u 6 redenen

read more …

Bouw & Hout Convenant

Bedrijven uit de bouw- en houtsector slaan binnen het Bouw & Hout Convenant de handen inéén om toepassing van duurzaam gecertificeerd hout in bouwprojecten vanzelfsprekend te maken.

read more …

FSC per sector

FSC-gecertificeerd hout en papier speelt als grondstof voor een product of als eindproduct een belangrijke rol binnen vele sectoren. Hoe die rol exact is verschilt per sector en iedere sector speelt dan ook zijn eigen rol binnen het vanzelfsprekend maken van hout en papier uit verantwoord beheerde bossen. Klik op de afbeeldingen voor meer informatie. Staat uw sector er niet bij en heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op.


Opdrachtgevers

 (© Eigen Haard)© Eigen Haard

Overheden en woningcorporaties geven opdracht voor gebruik van hout in bouwprojecten en zijn grootverbruikers van papier. Opdrachtgevers spelen dan ook een cruciale rol in het vanzelfsprekend maken van FSC.

Bouw

De bouwsector speelt een belangrijke rol in het vanzelfsprekend maken van FSC. Als adviseur richting opdrachtgevers, maar ook als gebruiker van hout in eigen projecten.

Houtindustrie

 (© Mark van Benthem - Probos)© Mark van Benthem - Probos

De houtindustrie staat als leverancier en producent aan het begin van de keten en speelt daardoor een belangrijke rol in de beschikbaarheid van FSC-materiaal.


Financiële sector

Bedrijven in de financiële sector kunnen een grote positieve impact uitoefenen op het klimaat. Ook kunnen zij bijdragen aan een snellere transitie naar een biobased en circulaire economie en het creëren van nieuwe verdienmodellen.

Papier & verpakkingen

De papier- en kartonsector in Nederland is verantwoordelijk voor ongeveer de helft van alle houtverbruik in Nederland en is belangrijk voor de zichtbaarheid van het FSC-logo bij de consument.

Retail

Retailers als bouwmarkten en tuincentra verkopen veel hout en staan daarnaast direct in contact met de consument. De FSC-rol van deze bedrijven ligt dus zowel op aanbod als communicatief gebied.


Overige partners

Hier vindt u onze partners uit de sectoren NGO, Nederlands bos, Dierenpark en Consultancy.

Consument

Consumenten kunnen producten gemaakt van hout uit gecertificeerde bossen herkennen aan het FSC-label.

Onderwijs

Scholen kunnen zich op verschillende manieren inzetten voor bossen wereldwijd. Op deze pagina staan verschillende suggesties en lesmaterialen.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222