Tour door het Hout

Discussiëren over de toepassing van hout, maar ook kennis opdoen over de waarde van duurzaam hout voor klimaat, bos en circulair bouwen. Dat is het recept van Tour door het Hout.


Wil je meer informatie of wil je je aanmelden voor één van de tours? Stuur dan een mail naar info at fsc point nl


Impressie 'Tour door het hout'

1 – Tour door het hout
2 – Tour door het hout
3 – Tour door het hout
4 – Tour door het hout
5 – Tour door het hout
6 – Tour door het hout
7 – Tour door het hout
8 – Tour door het hout
9 – Tour door het hout
10 – Tour door het hout
11 – Tour door het hout
12 – Tour door het hout
13 – Tour door het hout
14 – Tour door het hout

1 december 2016 Lopik – De deelnemers trokken na de excursie over de houtwerf in Lopik allemaal dezelfde conclusie: wat is er nog weinig kennis, en wat zijn er veel vooroordelen als het gaat om de toepassing van tropisch hout in de GWW. Dat was precies de reden voor organisator FSC Nederland en gastheren Van Den Berg Hardhout, GWW Houtimport en schaverij UVO om deze eerste Tour door het Hout te organiseren.

Op donderdag 13 april 2017 vond de tweede Tour door het Hout plaats, dit keer bij Dekker Hout Vianen. Voor de rondleiding gaf Frans van Nunen (Dekker Hout) een presentatie over de gezondheidsaspecten van hout. In het plenaire deel was ook aandacht voor een aantal studies die aantonen dat hout grote milieuvoordelen heeft als bouwmateriaal. De meeste materialen (staal, beton, kunststof) worden gemaakt via energie-intensieve productieprocessen, wat gepaard gaat met veel CO2-uitstoot. Hout daarentegen neemt tijdens de groei juist CO2 op.

Op 2 november 2017 streek de Tour door het Hout neer in Goes, waar Zeeuwse vertegenwoordigers van gemeenten, bouwbedrijven, architecten en onderwijsinstellingen te gast waren bij bouwmaterialengroothandel De Jager Tolhoek. De middag was een combinatie van een rondleiding in het bedrijf, met daarbij presentaties van FSC-collega's en een afsluitende discussie over de definitie van een 'duurzaam' materiaal, en de plek van hout daarin. Belangrijke conclusie: opdrachtgevers realiseren zich niet altijd dat er grote verschillen zijn in de milieu-impact van bouwmaterialen. Gevolg is dat bij de keuze van materialen het kostenaspect vaak de doorslag geeft. Meer kennis is nodig!

Wilt u meer informatie of zich aanmelden voor een Tour? Stuur dan een bericht naar info at fsc point nl of bel Mark Kemna op 030 276 7220.

Wilt u bij uw bedrijf een Tour door het Hout organiseren? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheid te bespreken.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222