Impressie 'Tour door het hout'

1 – Tour door het hout
2 – Tour door het hout
3 – Tour door het hout
4 – Tour door het hout
5 – Tour door het hout
6 – Tour door het hout
7 – Tour door het hout
8 – Tour door het hout
9 – Tour door het hout
10 – Tour door het hout
11 – Tour door het hout
12 – Tour door het hout
13 – Tour door het hout
14 – Tour door het hout

1 december 2016 Lopik – De deelnemers trokken na de excursie over de houtwerf in Lopik allemaal dezelfde conclusie: wat is er nog weinig kennis, en wat zijn er veel vooroordelen als het gaat om de toepassing van tropisch hout in de GWW. Dat was precies de reden voor organisator FSC Nederland en gastheren Van Den Berg Hardhout, GWW Houtimport en schaverij UVO om deze eerste Tour door het Hout te organiseren.

Op donderdag 13 april 2017 vond de tweede Tour door het Hout plaats, dit keer bij Dekker Hout Vianen. Voor de rondleiding gaf Frans van Nunen (Dekker Hout) een presentatie over de gezondheidsaspecten van hout. In het plenaire deel was ook aandacht voor een aantal studies die aantonen dat hout grote milieuvoordelen heeft als bouwmateriaal. De meeste materialen (staal, beton, kunststof) worden gemaakt via energie-intensieve productieprocessen, wat gepaard gaat met veel CO2-uitstoot. Hout daarentegen neemt tijdens de groei juist CO2 op.

Wilt u meer informatie of zich aanmelden voor een Tour? Stuur dan een bericht naar info at fsc point nl of bel Mark Kemna op 030 276 7220.

Wilt u bij uw bedrijf een Tour door het Hout organiseren? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheid te bespreken.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222