Programma FSC Event 2019

FSC: 25 years of making a difference!

Datum: Donderdag 23 mei 2019
Tijd: Inloop vanaf 13.00 uur - start programma 13.30 uur.
Feestelijke netwerkborrel vanaf 16.30 uur.
Locatie: Landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt
De Hooge Schuur: Het Klooster 5, 4153 RR Beesd
OV? Tussen 12.30 en 13.15 u. rijdt een pendelbusje vanaf station Beesd.


Sprekers

Algemeen directeur van FSC International Kim Carstensen is al jaren het gezicht van FSC. Kim gaat in op de impact en resultaten van FSC in de afgelopen 25 jaar. Hij kijkt natuurlijk ook met ons naar de toekomst: welke ontwikkelingen komen op ons af en waar kan FSC samen met haar partners de komende jaren het verschil maken voor de bossen.

Christian van Maaren is een vooruitstrevende en creatiever denker die ervan overtuigd is dat we onze krachten moeten bundelen om als maatschappij de volgende stap te maken. Met zijn bedrijf Excess Materials Exchange helpt hij bedrijven om inzicht te krijgen in hun eigen waardeketens. Zo worden overtollige materialen gekoppeld aan nieuwe toepassingen, producten en innovaties. Naast een economisch voordeel draagt dit ook bij aan de transitie naar een circulaire economie en hernieuwbare en duurzame wereld. In het hoogwaardig kunnen uitwisselen van materialen is het belangrijk om kwaliteit te kunnen waarborgen. Middels blockchain technologie zorgt de Excess Materials Exchange dat er op een decentrale manier in kaart wordt gebracht waar materialen vandaan komen, en welke certificaten het meedraagt.

Volkert Engelsman, Directeur van Eosta vertelt een inspirerend verhaal over True Pricing en het zichtbaar maken van verborgen kosten in de economie. Onder het merk Nature & More is hij al jaren aanjager van transparantie en duurzaamheid in de voedselketen. Volkert loopt voorop in de transitie naar duurzame, verantwoordelijke productie. Zo zet hij de hele keten in beweging en daar kunnen we veel van leren!


Verdiepingssessies

Na het plenaire gedeelte zijn er verdiepingssessies over de volgende thema’s:

  • Waarderen ecosysteem diensten van het bos
  • Impact van FSC in de tropen
  • Duurzaam hout in de bouw / biobased bouwen
  • Digitale en technologische ontwikkelingen binnen FSC
  • Het bos in met een boswachter!

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222