Jury

FSC Design Award 2018 - Mother Nature

De FSC Design Award geeft jou als jonge meubelmaker de kans je product te pitchen voor een professionele jury. Deze heeft alle kennis en expertise in huis om jouw inzending te beoordelen op design, techniek, presentatie en haalbaarheid van de productie.


Liesbeth Gort
FSC Nederland - Directeur


‘Hout is het meest duurzame én mooie materiaal dat we hebben,’ aldus Liesbeth Gort, FSC-directeur en jurylid. ‘Door alleen hout als duurzaam beheerde bossen te gebruiken, houden we onze bossen in stand en gaan we klimaatverandering tegen.’ Naast bossen heeft Liesbeth een grote interesse in design en interieur. Onlangs rondde ze in Friesland de renovatie van een fabriekspand af, die ze heeft omgetoverd tot een woning met véél hout.

Annemieke op 't Hof
Staatsbosbeheer & Hollands Hout

Er groeit prachtig hout in Nederland - gewoon in bossen waar dieren leven en waar we wandelen, sporten en spelen. Annemieke werkt als marketeer bij Staatsbosbeheer, o.a. voor het label #hollandshout. Zij oogsten nooit meer dan er bijgroeit, zodat generaties na ons ook bos met kwaliteitshout hebben om uit te oogsten. Het zit in onze natuur.

Peter Paul Kleinbussink
Intratuin - Algemeen directeur


Intratuin is een coöperatief samenwerkingsverband van zelfstandig ondernemers die op een leuke en inspirerende manier de natuur dichter bij huis en tuin wil brengen. Jurylid Peter Paul Kleinbussink is directeur van de serviceorganisaties die de aangesloten ondernemers ondersteunt – van inkoop tot marketing, van automatisering tot e-commerce.


 (© Jane Lasonder)© Jane Lasonder

Cor Wobma
Binthout - Creatief Directeur


Cor Wobma is mede-oprichter van Binthout, een sociale onderneming die bijzondere designproducten maakt van Hollands Hout. Duurzaamheid is hierbij een belangrijke drijfveer: “Door het hout toe te passen in producten slaan we niet alleen CO2 op, maar redden we het hout ook van de versnipperaar." Binthout is altijd op zoek naar mogelijkheden om Hollands Hout in nieuwe toepassingen terug te laten komen. En goed design staat hierbij voorop!

Mariëlle van Swam
Ontwerpstudio van Swam - Directeur

Mariëlle van Swam houdt zich bezig met het ontwerp van uiteenlopende producten, voornamelijk van hout. ‘Er zijn zoveel mooie dingen om ons heen waar we nooit bij stilstaan.’ Door van deze dingen het uitgangspunt van het ontwerp te maken laat Mariëlle ons nadenken over wat er in ons dagelijks leven te zien is.

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222