Impressie FSC Friday acties

praxis
Gemeente Alphen
Alphen
Beheerdersdag
Beheerdersdag unie van bosgroepen
Jongeneel
Dierenpark Amersfoort
RET
actiam

Bedankt voor alle mooie FSC Friday acties en het verspreiden van de nieuwe boodschap: Kies voor hout, red het woud! Door het hele land hebben FSC Partners op deze dag laten zien dat het belangrijk is om te kiezen voor FSC verantwoord bosbeheer! Ook online gebeurde er heel veel, bekijk onze Facebook, Twitter en LinkedIn tijdlijn voor een impressie. Heb je nog meer beelden van een mooi #FSCFriday moment, stuur deze dan naar ons toe!


FSC Friday

Campagne start op 29 septOp FSC Friday, de dag waarop wereldwijd duurzaam bosbeheer wordt gevierd, hebben wij samen met onze partners de vlag gehesen. We lanceerden op deze dag de nationale campagne ‘Kies voor hout, red het woud’. Deze boodschap lijkt een tegenstelling, maar in een FSC bos worden maar heel beperkt bomen gekapt, onder voorwaarde dat het bos gezond blijft. Dit is van groot belang; per minuut verdwijnen er wereldwijd 48 voetbalvelden aan bos, dat meestal plaatsmaakt voor palmolie en sojaplantages. Hoe meer FSC-hout er wordt gebruikt, hoe meer bossen tegen dergelijke ontwikkelingen worden beschermd.

Er is voor FSC Friday een communicatie toolkit ontwikkeld. De materialen kunnen uiteraard ook los van FSC Friday worden ingezet, gedurende de campagne. Heb je vragen of wil je dat we met je meedenken, neem dan contact op met Miranda Mars via m.mars at fsc point nl.

Download de toolkit


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222