Certificering

Vragen?

Zijn uw vragen nog niet beantwoord? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder!
030-2767220 of info at fsc point nl

Keurmerkgebruik

FSC-keurmerk op verpakkingen Grolsch (© Grolsch)© GrolschHet FSC-keurmerk is beschermd en geregistreerd. Daarmee beoogt FSC o.a. de geloofwaardigheid ervan te waarborgen. Aan het gebruik worden daarom eisen gesteld. Het keurmerk omvat zowel het bekende FSC-logo, de naam Forest Stewardship Council en de afkorting FSC wanneer deze wordt gebruikt in relatie tot hout en houtproducten (waaronder papier). In de oorspronkelijke Engelstalige documenten wordt daarom gesproken over 'FSC trademarks' (meervoud). FSC-gecertificeerde bedrijven en organisaties krijgen het recht om het keurmerk te gebruiken, maar FSC blijft eigenaar.


Regels voor gebruik van het FSC-keurmerk hebben betrekking op zowel gebruik van het label op individuele producten (on-product), maar ook bijvoorbeeld op claims die op websites of in brochures gemaakt worden (bijv. 'wij verkopen FSC-papier', oftewel off-product gebruik).

Een belangrijk onderscheid is verder of een bedrijf (dat het keurmerk gebruikt) al dan niet FSC-gecertificeerd is. De mogelijkheden op een rijtje:

  • On-product gebruik door FSC-gecertificeerde bedrijven: Gebruik van het keurmerk op FSC-gecertificeerde producten, bijvoorbeeld op FSC-gecertificeerde planken, op een brochure gedrukt op FSC-gecertificeerd papier, of op de verpakking van een tuinmeubel. On-product gebruik is alleen toegestaan voor FSC-gecertificeerde bedrijven. Toezicht op juiste gebruik van het keurmerk ligt bij de certificeerder.
  • Off-product gebruik door FSC-gecertificeerde bedrijven: Gebruik van het FSC-keurmerk voor promotionele uitingen, dus ‘los' van het product. Voorbeelden zijn bordjes bij een winkelschap, verkoopbrochures, briefpapier, factuur en website. Toezicht op juiste gebruik van het keurmerk ligt bij de certificeerder.
  • Off-product gebruik door niet-FSC-gecertificeerde bedrijven: Gebruik van het FSC- keurmerk voor promotionele uitingen over FSC-gecertificeerde eindproducten (bijvoorbeeld in verkoopbrochures of op de website). Bekijk hier de mogelijkheden of neem contact op via logo at fsc point nl. FSC Nederland zorgt in deze gevallen voor het juiste gebruik van het keurmerk.
  • Gebruik van FSC-keurmerk in algemene (niet commerciële) teksten: zoals schoolboeken of tijdschriftartikelen. FSC kijkt graag mee naar de tekst over duurzaam bosbeheer!

Uitgebreide informatie over on- en off-product keurmerkgebruik voor FSC-gecertificeerde bedrijven (certificaathouders) vindt u in onderstaande download.

© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222