Projectcertificering uitgelegd

Is jouw bouwbedrijf FSC®-gecertificeerd? Misschien denk je wel eens: waarom maakt FSC het zo ingewikkeld met ‘materiaalbalansen’, ‘conversiefactoren’, ‘produktgroepen’ en meer zaken die voor mijn bedrijf niet van belang zijn. Kan dat niet eenvoudiger?

Het antwoord is: ja, dat kan eenvoudiger. Er is sinds kort een nieuwe norm (standaard) die de manier van werken in de bouwsector als uitgangspunt neemt, zoals bijvoorbeeld dat er op projectbasis wordt ingekocht, en dat bouwbedrijven niet voorraadhoudend zijn. De standaard voor projectcertificering zoals de norm heet, heeft een wat misleidende naam. Niet het project, maar het bedrijf wordt gecertificeerd, net zoals nu het geval is. De standaard levert bouwbedrijven heel veel tijdwinst op door een aanzienlijke vermindering van de administratieve lasten.

Voor iedereen die meer wil weten over de nieuwe norm kun je hier de video-conferentie van woensdag 8 april bekijken. Deze is gemaakt door FSC Nederland samen met een bouwbedrijf dat inmiddels ervaring heeft met de nieuwe standaard (Slokker Bouwgroep) en een groepsmanager (DuraCert) die bij heel veel m.n. kleinere bouwondernemingen over de vloer komt.

Hieronder zijn de bijbehorende presentaties te vinden.


© Forest Stewardship Council® · FSC® F000222